Miért van szükségünk manapság egy profi weboldalra?

Home » Weboldal készítés » Miért van szükségünk manapság egy profi weboldalra?

Napjainkban már szinte minden az interneten történik. Ott keresünk rá például egy-egy receptre, zenére, szakmai fórumokra, valamint ha valamilyen szolgáltatásra van szükségünk, akkor arra is. Emiatt is fontos, hogy vállalkozásunk megtalálható legyen a potenciális ügyfeleink számára.

Jómagam is jártam már úgy, hogy egy gyors ebédhez kerestem környékbeli éttermeket, amelyek foglalkoznak kiszállítással is. Megtaláltam, megrendeltem, majd utólag nem épp jó szájízzel gondoltam vissza az aznapi ebédemre. Aztán később betérve egy szintén helyi vendéglátóipari egységbe már kellemes élményekkel gazdagodtam, és az ott az asztalnál elhelyezett szórólapról tudtam meg, hogy – ráadásul kedvezőbb árakon – ők is foglalkoznak kiszállítással.

Ebből az egyszerű kis példából is látható, hogy manapság amennyiben nem találnak ránk az interneten, akár leendő ügyfelektől – ezáltal bevételtől – eshetünk el. De lássunk még egy-két okot, ami miatt szinte kötelező nekünk, vagy cégünknek egy profi weboldal:

MEGÍTÉLÉS

A mai világban már nem annyiról szól egy-egy honlap, hogy kiírjuk a cégnevet, alá az elérhetőségeket, meg mondjuk két referenciaképet és akkor az úgy jó is. Fontos, hogy weboldalunk tükrözze a vállalkozásunkat, hiszen itt tudjuk megmutatni, hogy mi igenis egy komoly cég vagyunk, bemutathatjuk, hogy mivel vagyunk jobbak, mint a többiek. És mint a feljebbi példámból látszik, ha nem találnak meg bennünket online, akkor szinte már “nem is létezünk”.

BEVÉTELNÖVELÉS

Lehet, hogy a vállalkozásának van például havi 50 ügyfele. Elég annyi? Talán, tevékenységfüggő. De mi van, ha ránk találnak az interneten és lesz mondjuk havi 200 ügyfelünk? Ugye jobban hangzik?

Természetesen a fenti példa csak légből kapott, de annyi látható belőle, hogy ma már az online tér is piacként funkcionál.

BEMUTATKOZHATUNK

Az online ránk találó ügyfelek a weboldalunk alapján ítélnek meg bennünket, cégünket. Ha valami “gagyi” kis honlapunk van, akkor értelemszerűen a látogatóban is egy erősen negatív kép alakul ki rólunk. Emiatt szükséges egy igényes, profi weboldal, mellyel jó színben tüntethetjük fel vállalkozásunk, így nyerve el a látogatóink tetszését.

INFORMÁCIÓT SZOLGÁLTATHATUNK

Lényeges szempont, hogy egy weboldalon aránylag sok információt közölhetünk cégünkről, munkáinkról. Egy-egy látogató azért talál ránk, mert keresett valamit. Ha nem kap elegendő információt, vagy kielégítő választ a kérdéseire, akkor nagyon hamar továbbáll a következő honlapra. Tehát törekedjünk arra, hogy weboldalunkon minden szükséges információt közöljünk, lehetőleg egyértelmű formában és áttekinthető módon.