Weboldal karbantartás, optimalizálás

Home » Szolgáltatások » Weboldal karbantartás, optimalizálás

Van úgy, hogy mi magunk érezzük, rosszabb esetben valaki felhívja rá a figyelmünket, hogy weboldalunk nem jelenik meg a keresőkben, elavult, a rajta található információk már nem relevánsak, dizájn szempontjából „kiment a divatból“, vagy valami egyéb hiányossággal, hibával rendelkezik.


WEBOLDAL KARBANTARTÁS

Az évek során jó pár honlapot elkészítettünk és bizony számos esetben szembesültünk azzal a jelenséggel, hogy ügyfeleink úgy vélik, hogy a weboldaluk elkészítése után már semmi teendő nincs, kész az oldal és az úgy jó is lesz örökre. Vagy legfeljebb a telefonszámot kell átírni, ha azt lecserélik.

Ez viszont egyáltalán nincs így. A weboldalakkal foglalkozni kell, különben csak „lóg a levegőben“, de semmilyen eredménye, hozadéka nem lesz a létezésének.


MIÉRT IS FONTOS A RENDSZERES KARBANTARTÁS?

Mint már fentebb említettük, sokan úgy vélik, hogy a kész weboldal már örökké “jóvanazúgy” állapotban marad, nincs szükség további beavatkozásokra. Ez azonban korántsem igaz. Nézzük meg, például milyen okokból van szükség a honlap karbantartására:


BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL

Sajnos a múltban mi is jártunk már úgy, hogy egy korábbi ügyfelünk – aki nemet mondott a rendszeres karbantartásra – azzal keresett meg bennünket, hogy valami “fura” a weboldalán. Nem sokat kellett kutatnunk a lehetséges okokat, egész egyszerűen feltörték a korábban jól üzemelő honlapot, ami így átirányította a látogatókat egy másik – feltehetően szintén fertőzött – weboldalra, valamint ellepték az úgynevezett spam-botok is. Mivel értékesítés is folyt az adott oldalon, így már érezhetővé vált az odafigyelés hiánya: konkrét anyagi kár/kiesés is keletkezett.


KERESŐOPTIMALIZÁLÁS SZEMPONTJÁBÓL

Korábban a Google-ban keresve jó helyen jelent meg a honlapod, de az idők során egyre hátrébb csúszott? Hát igen, sokszor előfordult ez már elhanyagolt weboldalakkal. A legtöbb kereső szereti a friss tartalmakat, mert így látható, hogy folyamatosan foglalkozva van (germanizmus…) az oldallal, ezáltal előrébb is sorolja, mint a magára hagyott versenytársait.


JÓ HELYEZÉS MEGŐRZÉSE A KERESŐKBEN

Ahogyan a különböző dizájn trendek, úgy a keresők működése is folyamatosan változik. Az, ami mondjuk 5-10 éve még sikerre vitte a honlapod, lehet, hogy manapság már pont, hogy meggátolja a jobb helyezést. Karbantartás során nem csak a szokásos biztonsági mentést végezzük el, hanem elvégezzük az aktuális teszteket, majd amennyiben szükséges, megtesszük a megfelelő lépéseket. Ezekről készítünk egy dokumentációt is számodra, hogy lásd, nem csak a levegőbe beszéltünk. 🙂


Weboldal karbantartás során tehát a kapott instrukciók alapján megírjuk számodra a friss tartalmakat, optimalizáljuk az általad küldött (vagy kért) új képeket, elvégezzük a szükséges biztonsági frissítéseket, amennyiben valamely CMS-t használod, frissítjük az aktuális pluginokat, és természetesen mindig készítünk részedre egy biztonsági másolatot az egész honlapról.

Hogy mindez mennyibe kerül? Vannak erre is csomagajánlataink, vagy egyedi elképzelésekért kérd ingyenes árajánlatunkat!


Optimalizált weboldalt szeretnél? Frissítenéd honlapod?


WEBOLDAL OPTIMALIZÁLÁS

Weboldal optimalizálás definíció szerint az a folyamat, melynek célja, „hogy weboldalad előrébb kerüljön a Google keresési listáján a neked fontos kulcsszavakra és kifejezésekre, ezzel növelve a honlapod nézettségét, és a vállalkozásod forgalmát.“.

Ezt különböző módszerekkel, eszközökkel érhetjük el, de ideális esetben a látogatók már folyamatosan, fizetett hirdetések alkalmazása nélkül érkeznek a weboldalara.


MIK AZ OPTIMALIZÁLT WEBOLDAL ISMÉRVEI?

  • A honlap kialakítása felhasználóbarát.
  • Reszponzív felépítésű, tehát minden eszközön megfelelően jelenik meg.
  • Keresőbarát programozással készült.
  • Megfelelő tartalommal, szövegekkel van feltöltve.
  • A megjelenő képek optimalizálva vannak.
  • És természetesen a lehető leggyorsabb a weboldal sebessége.

Amennyiben a fenti ismérvek alapján úgy gondolod, hogy neked szükséged van weboldal optimalizálásra, keress meg bennünket elképzeléseiddel, mi pedig igyekszünk minél hamarabb válaszolni leveledre!

Jobb weboldalt, webáruházat szeretnél?

Igen, kérek ajánlatot!